viernes, 4 de diciembre de 2009

LES PANTALLES DIGITALS INTERACTIVES

Un dia mes a la classe de Gestió de la información i Tic vam estar parlant de les PDI i del nou món de les noves tecnologies.

Que és una pissara digital?

La pissarra digital és considerada per molts com el futur en els mitjans de projecció col•lectius. Gràcies a aquesta qualsevol usuari és capaç de crear tot tipus de contingut digital seguint la metàfora de la pissarra, clarions i esborrador, però, amb totes les bondats d'un ordinador. La pissarra digital i la pissarra digital interactiva (PDI) són sistemes tecnològics que consisteixen en un ordinador multimèdia, generalment connectat a Internet, i un videoprojector que projecta sobre una pantalla o paret allò que veiem en l'ordinador.

El més important no és el instrument… si no el què es fa amb ell. Però un bon instrument sempre ajuda. Disposar d’una PD a l’aula no garanteix un ensenyament innovador de major qualitat . Tenir un ordinador cada alumne a l’aula, tampoc. Com tampoc ho va garantir tenir una pissarra de guix o usar, o no usar llibres de text. Això depèn del professor, de les activitats de ensenyament i aprenentatge que desenvolupi. Però està clar que una PD proporciona més recursos i més oportunitats per a aprendre. Es poden fer moltes més coses si es té que si no es té. I podem fer participar molt més els alumnes .

PDP (Pissarra Digital Interactiva)

Aquest es el cas en què el presentador realitza les anotacions des de i sobre la superfície de projecció. Els elements que la formen són una pissarra connectada a un ordinador i aquest a un videoprojector. Utilitzant un llapis interactiu podem dur a terme totes les funcions.







PDIP (Pissarra Digital Interactiva Portàtil)

En aquest cas es tracta de fer el mateix però des de qualsevol lloc de l'aula o de la sala. La superfície de projecció pot ser una pantalla estàndard o la paret. Per convertir una superfície de projecció qualsevol en una PDI, cal instal•lar un software a l'ordinador i col•locar un perifèric a la nova pantalla. L'ordinador, que esta conectat al videoprojector que rebrà la informació del perifèric mitjançant una connexió USB o Wireless entre ells. Utilitza tecnologia ultrasònica.





Tablet Monitor

En aquest cas el perifèric des del qual es realitza el control de l'ordinador i les anotacions manuscrites és un monitor especial (combinació de monitor i tauleta) i no un punter com en els tipus anteriors.

Precisament avui teníem a classe un ordinador d’aquet tipus i l’ hem pogut xafardejar una mica, la seva pantalla es podia girar i donar la volta.

No hay comentarios:

Publicar un comentario